איטליה: אגמים, עיירות ופסגות – טיול בשלושה דורות

חלק א' – הקדמה: איך, כיצד ומדוע יצאנו לטיול משפחתי תלת-דורי לצפון איטליה

יולי 2012 . איטליה, אגם מאג'ורה. יום מס' 9 לטיול.

סבא: דבר אחד אני לא מבין, איך הוא עובד, הג'יפיאס הזה? איך הוא יודע איפה אנחנו נמצאים ולאן לשלוח אותנו? איך אפשר לסמוך עליו בכלל? בזמני, לא היה דבר כזה, הגעתי יפה מאד לכל מקום עם מפה ושלטים.

סבתא: שוב זה חוזר, אותו סיפור. אנחנו נוסעים ומחפשים אחרי משהו שאנשים שאת לא מכירה סיפרו לך עליו. מה אנחנו יודעים מי הם ומתי הם היו כאן. פורום, שמורום. לא ייאמן שאנשים זרים מכתיבים לנו טיול! ואת הולכת אחריהם בנאמנות עיוורת.

אבא, נוהג וממלמל מתחת לאף : הטיול הזה הוא כבר יום אחד יותר מדי.

אמא, מפשפשת במפות, בספרים ובניירת האינסופית : עוד שתי דקות מגיעים ואז נראה מה יהיה לכם להגיד, אם היה שווה או לא. זה צריך להיות מקום מדהים.

נכדים במושב אחורי : laugh חחחחחחחחחחח   laugh + מצלמים באייפוד את הסצינה (!)

אגם מאג'ורה

P1070740 - עותק

מבוא

Life is what happens to you while you're busy making other plans

כך שר ג'ון לנון…. ואכן – אנחנו מתכננים תוכניות ואלהים צוחק לו מלמעלה…

זו היתה צריכה להיות שנה נהדרת וחגיגית: בר-מצווה לבן הצעיר, האחים הגדולים, תאומים – מסיימים י"ב ועומדים להתגייס, אבא עומד בפני יום הולדת עגול. שפע של אירועים שמצריכים כמובן טיול משפחתי מקסים בחו"ל. בדיוק לפני שנה, נסעתי עם אמא שלי ללונדון לחנוכריסמס ואחרי זה, תיכננתי, כשאחזור – אתחיל לטפל בטיול הקיץ. מי שיש לו ילדים גדולים יודע שחייבים להתחשב בתאריך הבגרות האחרונה , כולל מועד ב' וכמובן בתאריכי גיוס שעלולים גם הם להשתנות.

ואז היא הגיעה. אותה מחלה ארורה ואכזרית שלא מתחשבת בשנה חגיגית ובשום דבר אחר. אמו של בעלי חלתה בפתאומיות ותוך כמה חודשים הלכה מאיתנו לעולם שכולו טוב. חודשים של אבל תוך כדי המחלה ואבל אחרי מוות, אי אפשר לתכנן טיול כי לא יודעים מה יהיה ומי דמיין בכלל שזה יקרה כל כך מהר… גם הבר-מצווה נמצא באופק ואנחנו נקרעים ולא יודעים מה לעשות.

"החיים הם משהו שקורה לך בשעה שאתה מתכנן תוכניות אחרות".
כל כך נכון…

כמה שבועות לאחר מכן, ערכנו שיחה משפחתית.

בסיומה, הגענו לכמה מסקנות:

1. החיים ממשיכים והם חזקים מהכל.

2. אנחנו נקיים חגיגת בר-מצווה, אמנם צנועה, אבל נחגוג לבן. הוא לא צריך לסבול כי כך וכך קרה במשפחה. מה ששלו, שלו ומגיע לו.

3. ננסה לקיים בכל זאת טיול לחו"ל. מי יודע מתי נוכל לטייל כך שוב, כל המשפחה, כשיהיו לנו שני חיילים במקביל. זה חלון הזדמנויות שלא יהיה לנו במהרה בקרוב.

4. הסבתא (אמא שלי) מוכנה בשמחה לטייל איתנו. וגם הסבא (אבא של בעלי, האלמן הטרי) רוצה להתאוורר אחרי התקופה הקשה. כל אחד מהם אומר שאם השני יצטרף לטיול, הוא גם יבוא… אף אחד מהם לא רוצה להיות הדור שלישי היחיד…

5. נחשו מי מתכנן את הטיול? ובלחץ !!!

winkblush

בוקר טוב עולם, יש ברבורים באגם. והם מחכים לנו.

P1060500

אז במהירות הבזק, בלחץ ובעזרה גדולה של חבריי עפרה ואורן היקרים, אירגנו לנו טיול משפחתי תלת דורי לצפון איטליה. נכון, כרטיסי הטיסה (אל-על) היו יותר יקרים , אבל לא בהרבה מאד מאלו של עפרה שהוזמנו כמה חודשים טובים לפני. רכב גדול של 9 מקומות הצלחנו למצוא די בקלות, חווה ובתי מלון גם נמצאו (חלק העתקתי מעפרה, כל הזכויות שמורות. אבל לשמחתנו גם שהינו שם ביחד והשמחה רבה).
לקראת הטיול נעזרתי בחומר מפורום למטייל, בחומר ששלחה לי עפרה המקסימה וכן בשלושה ספרים:
* המשפחה המטיילת בצפון איטליה
* מדריך פספורט לצפון איטליה
* המדריך למטייל ברכב – צפון איטליה והאגמים, מדריכי כנרת . ספר מאד חמוד שמצאתי במקרה באחת מהחנויות. נתן כמה רעיונות טובים לטיול כמו אגם איזאו ואיזור חבל מאנטובה עליו יסופר בקרוב.

לכל אורך הטיול, הזמנו בכל מלון 3 חדרים. סבא + נכד, סבתא + נכד והורים + בן. חשוב להזכיר, הסבא והסבתא אינם זוג, אבא שלי ז"ל נפטר לפני 4 שנים ואמא של בעלי ז"ל הלכה לעולמה כאמור לפני מספר חודשים… הצירוף הזה גרם לכמה אפיזודות משעשעות בטיול. עוד יסופר.

wink

למה איטליה?

כי כך בחר חתן בר המצווה. הבחור היה כבר עם משפחתו בהולנד, פריס, לונדון, סיני, תורכיה ורודוס והכי הכי: הטיול הגדול לארה"ב – חודש וחצי של תענוג אחד גדול. (ראו ערך הטיול הנפלא שלנו לארה"ב). לאיטליה תמיד רצה לנסוע "עוד כשהיה קטן".

אז מה נשאר לנו?
אמא פסלה את היער השחור. קשה לה עם כל הגרמנים האלה. כולם חשודים כ – נון-אלף-צדיק-יוד- מם. בסוף אני אגיע לשם, זה ברור. אבל עוד קצת.
סבא וסבתא כבר היו באוסטריה לפני שנה, בנפרד. גם אוסטריה מחכה לנו. אולי נצליח לארגן משהו בזמן השירות הצבאי של הבנים הגדולים.
אנחנו היינו באיטליה בירח דבש לפני 19 שנים ומוכנים לנסוע שוב. באמצע גם היינו ברומא ובכלל אוהבים את איטליה הציורית.
בתנאי, אומר בעלי, שנחדש. בטח, אני אומרת.

 
היעד הנבחר: צפון איטליה
 
P1060551
 
 
עוד הקדמונת קטנה לפני שאמשיך :

לפני הטיול נערכה שיחת תיאום ציפיות. הזמנו את צמד הדור שלישי אלינו הביתה. האמת, הם קצת נלחצו. אמא שלי כמובן שירבבה הערה פולנית – מה, אנחנו ילדים קטנים? הכל יהיה בסדר. רק שהילדים יעזרו ויהיו שותפים.
בעלי ואני מכירים את הנפשות הפועלות ורוצים שיהיה סדר לפני, לא תוך כדי. זה לחוץ וזו לחוצה, זה מעמד שעוד לא חווינו ביחד כולנו ,עדיף שיהיה קצת סדר בבלגן.

לכן – הודענו להם על חלוקת תפקידים , שכל אחד ידע את מקומו :

סבא – אחראי על קופה משותפת. סבא וסבתא מממנים נכד אחד, כל אחד. יתרון גדול בטיול  angel . מכניסים כסף לקופה ביחס של 2:2:3. כל ההוצאות ממומנות דרכה – דלק, מסעדות, בתי – קפה, קניות בסופר, חוץ משופינג ומתנות. (תשלום בתי המלון בוצע בכרטיסי אשראי, גם ביחס הנ"ל).

סבתא – אחראית אוכל. סנדויצ'ים, מפיות, אריזות וכל השאר.

אבא – אחראי נהיגה. בלעדיות שלו ללא עוררין.

אמא – אחראית טיול: תכנון, ניווט וביצוע. גם תחטוף את התלונות cool cheeky

נכדים – עזרה בסחיבת מזוודות. וגם – חחחחחחחח  laugh .

ועוד משהו אחד קטן:

אנחנו משפחה מאד חמה, גם קצת צועקים לפעמים angel אבל באמת באמת מאד אוהבים אחד את השני . ומכבדים.
לכן, עם כל העקיצות בזמן הכתיבה – הכל כמובן מתוך אהבה ❤️

מוקדש באהבה לסבתא כ' וסבא ח' – שתהיו בריאים ומאושרים ! surprise

winkwink

P1060412

ולפני שנצא לדרך – הנה מסלול מקוצר של הטיול:

חלק א' – יום טיסה + הגעה למלפנסה, מילאנו.

לינה במלון IDEA ליד שדה התעופה.

חלק ב' – מעבר לאגם גארדה

נסיעה לחווה דרומית לגארדה – Agriturismo Corte Onida בכפר Volta Mantovana 

בדרך מבקרים באגם איזאו Iseo . מגיעים לחווה, נחים ונופשים. בערב – ביקור בסירמיונה.

חלק ג' – פיצול משפחתי…

  • הבנים – פארק גארדה – לנד.
  • המבוגרים – טיול באיזור מנטובה – לאציזה, ייקב, בורגטו.

חלק ד' – טיול בחוף המזרחי של אגם גארדה

  • שייט לעיירה לימונה (ממאלצ'סינה)
  • מאלצ'סינה ומונטה באלדו
  • בורגטו, ארוחת ערב במונזאמנבו.

חלק ה' – מעבר מאגם גארדה לדולומיטים

ביקור בדולומיטים המערביים – ואל די ג'נובה (מפלי נארדיס ולארס).

משם נוסעים לאראבה – Arabba , למלון שלנו בדולומיטים – Hotel Al Forte

חלק ו' – הדולומיטים

בוקר גשום – מנוחה במלון, מגלשות הרים סן-קנדידו, אגם ברייס. –

חלק ז'  – מעבר מהדולומיטים לכיוון ונציה

הר המרמולדה , מעבר הרים גאסו, בלונו.

הגעה מאוחרת לוונציה למלון הולידיי-אין קראון פלאזה שנמצא ב- Quarto d Altino

חלק ח' – ונציה – יום שמוקדש כולו לעיר ונציה: כיכר סן-מרקו, הבזיליקה, גשר ריאלטו, הרובע היהודי, האי מוראנו.

חלק ט' – יום מעבר בין ונציה לאגם מאג'ורה

ברגאמו, אגם קומו, ארונה – אגם מאג'ורה, הגעה מאוחרת למלון Belvedere.

חלק י'  – יום טיול באגם מאג'ורה  

איזולה בלה Isole Bella (האי היפה) , שייט מהעיירה ורבאניה .

טיול בעיירה סטראזה, פיצול משפחתי – בנים שוחים באגם, הורים וסבים מטיילים בנפרד בורבאניה.

חלק י"א – יום טיול בשוויץ: 

לוקארנו, נסיעה ברכבת צ'נטוואלי לכפר ראסה, עמק ורזאסקה : סכר, גשר רומי, נהר טורקיז.

חלק י"ב – יום אחרון, חוזרים הביתה…  + סיכום הטיול ומצעד דירוגים

P1070073

מ ת ח י ל י ם 

יום שני 16.7.12

הטיסה למילאנו ממריאה ב – 18:00.
הורים וילדים רוצים לצאת ב – 14:00 מהבית.
סבא וסבתא רוצים לצאת ב – 13:00. ככה זה בגיל הזהב, הרבה זמן מראש יש לקחת.
נחשו מי הכריע?

בשעה 13:00 יוצאים עם מונית שהוזמנה מראש לנתב"ג. הצ'ק-אין היה מהיר ומפתיע לטובה יחסית לחודש יולי. כבר על ההתחלה סבתא "הכינותי מראש" שולפת סנדביצ'ים בדיוטי-פרי. לכולם. קונים קפה +שוקו בארקפה הגנבים רק כדי לגלות אחרי רבע שעה שפתחו ארומה בנתב"ג ואנחנו לא ידענו. פעם הבאה זה לא יקרה לי.

חתן בר-המצווה המאושר בנתב”ג – מצביע על צפון איטליה

P1060271

עולים למטוס, טיסה חביבה באל-על (הבנים היו מרוצים מהאוכל, ספגטי בולונז כסיפתח לאיטליה) ונוחתים במילאנו בערב. הזמנתי מראש מלון בשדה התעופה כדי שלא נתחיל לנהוג בלילה לכיוון אגם גארדה ושנחסוך יום בהשכרת רכב. מחכים ומחכים לשאטל של בית המלון שייקח אותנו.

סבתא: אולי ניקח מונית?
אני: המחיר כולל הסעה משדה התעופה למלון. לא חבל? קצת סבלנות.
סבא: בואו נשאל עוד פעם. אולי זה לא המלון שלנו.
אבא: זה לא יהיה קל איתם. נאנח.

סוף-סוף השאטל מגיע וגם לוקח אותנו. עומדים שעה בלובי הקטן לצ'ק-אין ביעילות איטלקית של פקיד מנומנם ואיטי להחריד.
מתחלקים לחדרים.

סבתא: יופי של חדר.
סבא: לא רע. פונה לאבא : שנינו נפגשים מחר ב- 7:00 בחדר אוכל לקחת את הרכב. היתר שיהיו מוכנים עד שנחזור.
אני: מה? מי ? למה כל-כך מוקדם? cool
אבא: כי יש לנו דרך ארוכה והוא לחוץ.
אני: אבל אמרו לנו שיום השכרת רכב הוא 24 שעות. אם תקחו אותו ב- 8, נצטרך להחזיר עד 8 בבוקר ביום העזיבה. אין מצב.

נחשו מי חיכה בחדר האוכל ב- 7. מי קם לקפה ב-7. מי התעצבן.
coollaughcheeky

המלון:  Idea Hotel Milano Malpensa Airport

לילה טוב, בונה נוטה…

תמונת היום : אמא והבנים הגדולים במקום הכי יפה בארץ surprise

P1060260

 

המשך בחלק ב'.

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

%d בלוגרים אהבו את זה: